Hoe kom ik bij het circuit?

Met de bus

Bus 100 is een kostenefficiënte manier om vanuit Nice (halte Le Port) naar het circuit te reizen. Deze openbare bus vertrekt vanuit Nice, via Monaco, en eindigt in Menton, via schilderachtige wegen langs de kust. De bus rijdt elke 15 minuten en doet er ongeveer 50 minuten over, maar deze tijd kan tijdens het raceweekend aanzienlijk toenemen. De minder frequente Monaco Express 100X-bus kan u ongeveer 10 minuten besparen op de reis van Nice naar Monaco, maar zal een minder mooie route nemen.

Met de trein:

Treinen rijden regelmatig (ongeveer elke 10 minuten) tussen Nice en Monte Carlo Station, de rit duurt ongeveer 25 minuten. Houd er rekening mee dat de treinen op zondag erg druk kunnen zijn en dat u tijdens de piekuren in de rij moet staan.
Treinkaartjes kunnen op de dag zelf op het treinstation worden gekocht of hier vooraf worden gereserveerd. Vooraf reserveren gaat zes maanden voor het raceweekend open.

• Het treinstation Nice Ville is het hoofdstation van Nice, gelegen in het centrum van Nice, vlak bij Avenue Thiers.
  • Het treinstation Nice Riquier ligt aan de Boulevard Pierre Sola.
  • Monaco Monte Carlo treinstation ligt in het hart van Monaco, bij Pont Sainte-Devote. Vanaf het station is het havengebied van het circuit slechts een paar minuten lopen.

Per helikopter:

Monaco staat bekend om zijn glamoureuze imago en daarom zal het niet misstaan ​​om een ​​helikopter naar het Prinsdom te nemen. U kunt vooraf transfers boeken van de luchthaven van Nice naar de helihaven van Monaco, gelegen nabij de Avenue du Port in Fontvieille.
De vliegtijd is ongeveer 10 minuten per enkele reis, met Monaco Heliport op ongeveer 20 minuten lopen van het circuit. Op donderdag is alleen een chauffeursdienst beschikbaar om gasten van/naar een punt dichtbij het circuit te brengen. Op zaterdag/zondag is dit niet beschikbaar vanwege extra voertuigbeperkingen rond het circuit.

Een gratis pendeldienst brengt u van Fontvieille naar de Place d'Armes naast het circuit.
De vliegtijd is 7 minuten en vertrektijden van 10:00, 10:30 of 11:00 zijn beschikbaar. De vertrektijden voor de terugreis zijn om 17.00 uur en 17.30 uur.
Houd er rekening mee dat alle passagiers voorafgaand aan de reis een kopie van hun paspoort moeten overleggen.

Met de taxi:

Taxi's kunnen u dicht bij het circuit brengen, maar tijdens het raceweekend zal het verkeer in het vorstendom druk zijn. Vanaf Nice is de reistijd 40-60 minuten.

wandelen:

Als je in Monaco verblijft, is het over het algemeen het gemakkelijkst om naar het circuit te lopen.

Per boot:

Als u voor anker gaat op een cruiseschip rond de haven van Monaco, biedt uw cruiseschip waarschijnlijk een boottender aan om u naar de kust te brengen. Neem rechtstreeks contact op met uw cruisemaatschappij voor alle details.